Ka shumë filma ikonikë, por vetëm një pjesë e vogël e tyre janë rrënjosur në trurin tuaj përgjithmonë, duke u kategorizuar kështu në grupin e të ashtuquajturve “the classics”.

Por çfarë është ajo në lidhje me këta filma që i bën të paharrueshem? Ndoshta aktrimi, kinematografia apo thjesht dhe elementët e tjerë në kategoritë e nominimeve Oscar. Ose, ndoshta ndoshta dhe diamantet e bizhutë bëjnë punën e tyre. Kujtojmë të gjitha pjesët e bukura të historisë (si Kleopatra, Marie Antoinette, apo Anna Karenina) dhe sigurisht, që kostumet dhe make up-i janë padiskutim një pikë, por bizhuteritë janë pikërisht ato që sjellin faktet e historisë në planin e tyre më artistik.

Pretty Woman
Varësja nga Fred Joaillier.
Moulin Rouge
Varëse nga Stefano Canturi.
Anna Karenina
Bizhuteritë nga Chanel Fine Jewelry.
Gentlemen Prefer Blondes
Varëse nga Harry Winston.
The Great Gatsby
Bizhuteritë nga Tiffany & Co.
Marie Antoinette
Bizhuteritë nga Fred Leighton.
How to Lose a Guy in 10 Days
Varëse nga Harry Winston.
Breakfast at Tiffany's
Bizhuteritë nga Tiffany & Co.
Maid in Manhattan
Varëse nga Harry Winston.
Cleopatra
Bizhuteritë nga Bulgari.