Caktimi me marrëveshje i 25 qershorit si datë zgjedhjesh parlamentare ka sjellë edhe përkimin e fushatës dhe të zgjedhjeve me festat zyrtare.

Kështu, fushata 40-ditore elektorale do të përkojë këtë vit me muajin e Ramazanit, ku besimtarët myslimanë do të agjerojnë. Gjithashtu, në fund të fushatës, më 25 qershor mbahen zgjedhjet. Edhe kjo datë përkon me Ditën e Bajramit Të Madh që festohet nga besimtarët myslimanë.