Edhe pse shumë njerëz mendojnë se nënat luajnë rolin më të rëndësishëm në jetën dhe edukimin e fëmijëve, ka gjëra që një baba me siguri di të bëjë më mirë.

Sidomos kur bëhet fjalë për një djalë.

Vetëm mendoni: djemtë kalojnë pjesën më të madhe të jetës së tyre nën ndikimin e shoqërinë e grave, duke filluar që nga edukatoret e kopshtit, mësueset në shkollë, 90% e të cilave janë gra, dhe për këtë arsye atyre shpesh u mungon edukimi mashkullor.

Këtu do të gjeni këshillat dhe mësimet që çdo baba duhet t’i mësojë djalit të tij.

Mësojini sa e rëndësishme është të dish të fitosh dhe të humbësh
Përveç miqve, cili është shoku më i mirë për një fëmijë në konkurse dhe lojëra të ndryshme? Babi, natyrisht. Ky është një trajnim i mirë për cilësitë mashkullore. Nëpërmjet këtyre lojërave, fëmija do të ndiejë shijen e fitores dhe do të kuptojë se sa përpjekje duhet për ta arritur atë.

Dhe për babanë, lojëra të tilla do të jenë një mundësi e shkëlqyer për t'i shpjeguar djalit se humbjet janë të pashmangshme. Nëse bie, ju duhet vetëm të ngriheni dhe të vazhdoni sërish: nuk ka asgjë të turpshme për një dështim.

Mësojini atij sjelljen e duhur ndaj femrave
Një nënë mund t'ia tregojë djalit të saj se si ta trajtojë një grua, por vetëm babai do të jetë në gjendje t'i tregojë të gjitha këto nëpërmjet shembullit të tij. Do të jetë mirë nëse djali mëson prej babait  të gjitha gjërat më të rëndësishme për një grua. Jo nga miqtë, jo nga interneti, por nga babai - kjo është e rëndësishme. Merrni djalin tuaj me ju për të blerë lule për nënën. Shko në dyqan së bashku dhe me mirësjellje bisedoni me arkëtaren në mënyrë që fëmija të mos ngurrojë të komunikojë me gratë e panjohura.

Bëni një bisedë mes burrash për dashurinë
Le të mësojë biri yt për këtë ndjenjë të fuqishme nga bisedat mashkullore në zemër kur të vijë koha. Për një të riu do të jetë një dhuratë e vlefshme nëse i ati i tregon atij për dashurinë e tij të parë dhe datat e para dhe se ai nuk duhet të ngutet, sepse është më mirë të presësh për vajzën e duhur që do të krijojë një shkëndijë në shpirtin e tij. Biseda të tilla do të jenë jashtëzakonisht të dobishme për besimin reciprok.

Mësojini atij si t’i dalë vetes për zot dhe të jetë i guximshëm
Një baba është i vetmi që mund të mësojë si duhet djalin e tij për të qenë i forte. Ai mund ta mësojë se kur është e arsyeshme të mos i kushtojë vëmendje provokimeve dhe të largohet me qetësi.

Ndihmojeni atë të gjejë pikëpamjen dhe kuptimin e tij mbi botën
Ju nuk keni nevojë të bëni ndonjë gjë të veçantë këtu. Vetëm të jeni atje kohë pas kohe, dhe bisedoni me të.Natyrisht, kur bëhet fjalë për edukim, prindërit duhet të jenë në të njëjtën anë. Por në aspektin e pikëpamjeve të botës, filozofia e tyre mund të jetë shumë e ndryshme. Dhe kjo është absolutisht normale. Me ndihmën e babait, fëmija do të shohë se ka disa pikëpamje për të njëjtën dukuri, duke mësuar të analizojë dhe formojë pikëpamjen e vet për gjërat.

Mësojeni atë të jetojë sa më shumë eksperienca të reja
Gjithçka fillon kur ai është ende një fëmijë. Megjithatë, edhe si një 6-muajshe ai mund të ndiejë ndryshimin midis lojërave femërore dhe atyre mashkullore. Ndryshe nga nënat, baballarët preferojnë lojëra aktive me një "karakter mashkullor", të tilla si hedhja ose vrapi. Mamatë zakonisht këto lojëra I shohin sit ë tmershme, por për fëmijët janë të nevojshme lojëra të tilla.

Mësojini atij truket e meshkujve, si të rregullojë një makinë apo si të ndezë një zjarr në kamping
Ka gjëra që bëjnë meshkujt që duken si magjia për shumicën e grave - për shembull, duke filluar që nga ndezja e një zjarri, riparimi i një makine. Gjëra të tilla ndoshta nuk mund të jenë shumë të vlefshme në përditshmëri, por mund të shërbejnë për t’I tërhequr vëmendje ndonjë vajze.

Mësojeni atë si të ndihmojë në punët e shtëpisë
Natyrisht, kjo ka të bëjë me lidhjen e një kravatë, rruajtjen dhe hekurosjen e këmishave të tij. Edhe pse tani përgjigja për çdo pyetje mund të gjendet në internet, nuk mund të pranosh se do të jetë shumë më mirë nëse ai e mëson këtë nga babai i tij. Dhe po, është babai dhe askush tjetër që mund ta tregojë djalin e tij që njerëzit gjithashtu mund të gatuajnë. E pra, të paktën në mënyrë që të mos vdesin nga uria.