Parketi krijon një atmosferë të ngrohtë, elegante dhe mikpritëse në çdo ambient që vendoset, prandaj është shumë i pëlqyer për të gjithë. 

Faktorët që e dëmtojnë atë më tepër janë drita dhe lagështira, të cilat nuk do të shkaktonin vetëm ndryshimin e ngjyrës, por fryrjen dhe prishjen e tij me kalimin e viteve. Për këtë arsye pastrimi rutinë i parketit kërkon përkujdesje. Ju sygjerojme disa këshilla praktike:


– Ajrosni vazhdimisht ambientin
– Mos e mbuloni parketin për një kohë të gjatë me tapet

– Gjatë larjes mos e hidhni ujin direkt mbi parket, por përdorni gjithmonë një leckë të shtrydhur mirë
– Përdorni gjithmonë detergjent të posacëm për parket. Dip është larësi i duhur, nuk dëmton parketin, është antibacterial dhe ruan aromën për një kohë të gjatë.

– Përdorni gjithmonë mbrojtëse poshtë këmbëve të karrigeve apo kolltukëve, në mënyrë që të evitoni gërvishtjen e parketit.